ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА

ИЗХ. № 24/13.05.2013 г.

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ,

На 22 май от 10.00 ч. Община Стара Загора стартира Електронната система за прием на заяаления за постъпване на децата в детските градини.

Системата ще бъде отворена и достъпна за всички граждани за регистриране на заявления и получаване на входящи номера.

На официалния сайт на Общината ще бъде активиран линк към специализирания сайт за подаване на Заявленията.

В рамките на 15 дни родителите ще могат да попълват онлайн заявление за записване на децата им в желаните от тях детски заведения. Системата ще бъде достъпна 24 часа в денонощието без почивен ден.

Родителят, подаващ заявлението, и детето трябва да са с настоящ адрес в община Стара Загора, посочен в Личната карта или Удостоверението, издадено от ГРАО Община Стара Загора.

Всички деца, кандидатстващи за прием в детските градини и обединените детски заведения на територията на Община Стара Загора, задължително трябва се регистрират в електронната система.

Всяко дете има право на една регистрация в системата - само по един от двата начина: или по електронен път (онлайн), или чрез подаване на заявление в някое детско заведение (в този случай директорът ще да въведе данните в системата).

Получаването на входящ номер за участие в класирането става при навършване на минимална възраст в годината на прием - за първа група в детска градина - 3 години. Едно дете може да кандидатства за 6 детски заведения.

В рамките на три дни ще бъде извършено класирането по постъпилите заявления за прием, а на четвъртия ще бъдат обявени резултатите. Графикът ще бъдат публикуван на официалния сайт на общината. Класирането ще се извършва според събраните от всяко дете точки. Първо се класират децата с точки, в низходящ ред по броя точки и според желанията. При равни условия се класират според входящия номер. След това се класират децата без точки и с работещ родител. При равни условия се класират според входящия номер. Накрая се класират децата без точки и с неработещ родител. При равни условия се класират според входящияномер.

Родителите записват класираното дете в определения срок от 15 работни дни. След записването на приетите деца, директорите задължително обявяват свободните места на електронния адрес на отдел "Образование" omdsТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Подадените заявления, които не са класирани, запазват номера си и могат да участват отново, както и да се подават документи на други деца.

Плановият брой деца в една първа група е 28.

Този разчет е направен на база тригодишен период назад и съобразен с пълняемостта на групите в последните три години.Записаните деца започват да посещават детска градина от 02.09.2013 г. До тази дата те не следва да заплащат такса, тъй като не ползват услугата детска градина.

Напомням, че децата, които постъпват в първи клас през настоящата година, следва да се изпишат най-късно до 31.08.2013 г.

Чрез внедряването на електронната система Община Стара Загора дава възможност родителите правото на свободен избор на детска градина, която да посещава детето им. По този начин ще бъде постигната равнопоставеност на кандидатите и ще могат да бъдат избегнати възможностите за намеса при класирането. Системата осигурява бърз и лесен достъп до необходимата на родителите информация и гарантира обективност и прозрачностнапроцеса.

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА УСПЕШНА РАБОТА!

11. ЧАВДАРОВА /